Ādažu siernīca “Soira” nosvinējusi 2 gadu jubileju!

17.08.2015.
Aizvadītajā nedēļā, spītējot milzu karstumam un svelmei, Ādažos izveidotā siernīca “Soira” svinēja divu gadu jubileju. Šīs siernīcas sierus nogaršojis arī Mārtiņš Rītiņš un atzinis par labākajiem, ko piedāvā vietējie mājražotāji. Jubilejā viesi tika cienāti ar sieru, kura ieraugs tika ielikts un gatavošana sākta tieši pagājušajā siernīcas dzimšanas dienā.  Veidnē tika likts arī nākamās dzimšanas dienas siers.

“Šobrīd, kad esam ieguvuši zināmu svaru nozarē, un tiešām ir par ko priecāties, gribam šai priekā dalīties ar visiem,” cienājot sanākušos viesus ar pašu gatavotiem gardumiem – gan sieriem, gan gardiem desertiem un kruasāniem, teica siernīcas “Soira” īpašniece Inga Āriņa – Vilne. Jautājot, kādas ir sajūtas, sagaidot otro dzimšanas dienu, viņa atzina: “Liekas, ka tikai tagad darbs pa īstam sākas!”

Sveikt siernīcu “Soira” bija ieradušies ne tikai paziņas, draugi, kolēģi un citi novada uzņēmēji, bet arī Ādažu novada domes pārstāvji un domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, kurš savā apsveikuma runā uzsvēra, ka dome lepojas ar saviem uzņēmumiem.

Kopš 2013. gada, kad durvis vēra siernīca Muižas ielā, Ādažos, tajā ražo sešu veidu cietos un puscietos sierus, trīs veidu pelējumu sierus un dažādus svaigos sierus. Tāpat – Ādaži ir vienīgā vieta Latvijā, kur var iegādāties fresh mozarella, t.i., tikko gatavotu, vēl pavisam siltu mocarellas sieru. 

 
BILDES.
 
Foto: Monika Griezne, Karīna Miķelsone