12.01.2016.
Jaunais gads Ādažu vidusskolā iesācies ar labām ziņām skolēniem un viņu vecākiem, jo, pateicoties pašvaldības atbalstam, skolas virtuves blokā iekārtota un aprīkota atsevišķa telpa, kur notiek pusdienu gatavošana skolēniem, kuriem nepieciešama ārstnieciskā diēta un kuri drīkst lietot tikai tādus produktus, kas nesatur glutēnu. Šāda pusdienu gatavošana nepieciešama skolēniem, kas cieš no celiakijas. Ādažu vidusskolas virtuve tagad sadalīta divos blokos, atbilstoši normatīvajiem aktiem, kā arī ņemot vērā Skandināvijas pieredzi, ēdiena gatavošanai un servēšanai tiek izmantoti atsevišķi trauki, kas arī tiek atsevišķi mazgāti un uzglabāti. Tādi paši noteikumi attiecas uz produktu glabāšanu. Lai viss notiktu atbilstošā kvalitātē, tam līdzi seko Ādažu vidusskolas ārste un medmāsa. Savukārt Ādažu vidusskolas administrācijas darba kārtībā ir tikšanās ar skolēnu vecākiem, lai saņemtu atgriezenisko saiti par ēdināšanas pakalpojuma kvalitāti. Novēlu visiem skolēniem un viņu izglītotājiem veselīgu un panākumiem bagātu Jauno gadu!
Ināra Briede,
izglītības darba un jaunatnes lietu speciāliste